Kodėl naudinga Dievo vardą kartoti derinant su kvėpavimu?

What are the benefits of coordinating chanting the Name of God with one’s breath?

1. Įvadas

Dievo vardo kartojimas SSRF yra rekomenduojamas kaip dvasinės praktikos pagrindas. Jeigu Dievo vardą kartojame derindami su kvėpavimu, gauname daug naudos ir pageriname kartojimo, kaip savo dvasinės praktikos, kokybę.

2. Kartojimo ir kvėpavimo derinimo poveikis

Toliau pateikiami mūsų dvasinės kartojimo praktikos etapai ir jų svarba augant dvasiškai:

Kartojimo aspektas Svarbumas
Tik Dievo vardo kartojimas 10%
Kartojimas derinant su kvėpavimu 30%
Koncentruojantis tik į kvėpavimą 50%
Jaučiant kartojimo rezultatus. Pavyzdžiui jaučiant dvasinę emociją (bhav), Dieviškąją Sąmonę (Chaitanya), Palaimą (Anand) ir Ramybę (Shanti) 70%
Patirti tik savo buvimą ir būti atskirtam nuo dievo 90%
Patirti buvimą Viena su Dievu 100%

Pastabos:

  1. Taip yra todėl, kad galiausiai turime peržengti fizinį Dievo vardo kartojimo aspektą.
  2. Pamatysite, kad dvasiškai tobulėjant mūsų dvasinės praktikos patirtis tampa vis svarbesnė. Iš esmės augdami dvasiškai pradėsime koncentruotis į subtilesnius Dievo vardo aspektus.

3. Kodėl naudinga derinti katojimą su kvėpavimu ?

3.1 Nepageidaujamų minčių sumažinimas

Šiuo metu aplinkoje daugėja subtilių Radža-Tama komponentų. Viena iš to priežasčių – žemas vidutinis dabartinės žmonijos dvasinis lygis. Žmonės, kuriuose vyrauja daugiau Radža-Tama, paprastai turi daug nepageidaujamų minčių, pavyzdžiui, pykčio, pavydo, godumo ir pan. Šios mintys kolektyviai teršia aplinką subtiliu neapčiuopiamu lygmeniu.

Šios nepageidaujamos mintys ir vibracijos patenka į mus subtiliai per kvėpavimą ir destabilizuoja mus psichologiškai. Kai dvasinę praktiką – Dievo vardo giedojimą – deriname su kvėpavimu, pasipriešiname šių nepageidaujamų minčių patekimui iš aplinkos.

Dėl to žmogus daug greičiau patiria proto ramybę, sumažėja troškimų, pagerėja jo psichinė sveikata ir pasiekia palaimą (Ānand), aukščiausią laimės būseną.

3.2 Gyvenimas dabartyje

Dažniausiai mūsų mintys sukasi apie ką nors, kas susiję su mumis praeityje ar ateityje. Paprastai tai sukelia dar daugiau su tuo susijusių minčių ir tik sustiprina mūsų susitelkimą ir prisirišimą prie penkių pojūčių, proto ir intelekto. Pavyzdžiui, žmogus gali būti įsitempęs dėl artėjančio egzamino arba dėl praeityje patirtos skriaudos.

Vienas iš dvasinio augimo aspektų – viską paleisti, t. y. pamiršti praeitį, nesirūpinti ateitimi ir gyventi dabartyje suvokiant Dievą. Aukščiausiame dvasinio tobulėjimo lygyje žmogus patiria, kad nėra tokio dalyko kaip laikas ir kad yra tik Dievas. Nėra nei praeities, nei dabarties, ir žmogus patiria, kad visą laiką yra viena su Dievu.

Sutelkiant dėmesį į kartojimą ir kvėpavimą, mokomasi gyventi dabartyje.

3.3 Dievo vardo kartojimo tęstinumas (nenutrūkstamumas)

Mes kvėpuojame nepertraukiamai visą dieną, o kai kartojimą deriname su kvėpavimu, pagerėja kartojimo nenutrūkstamumas.

  • Tai savo ruožtu padeda mums labiau prisiminti Dievą per visą dieną.
  • Patirti daugiau Dievo energijos

3.4 Aplinkos valymas

Iškvėpdami Dievo vardą, dvasiškai apvalome aplinką.

4. Patarimai, kaip suderinti kartojimą su kvėpavimu

Kvėpuokite normaliai, o tada stenkitės suderinti Vardo kartojimą su įkvėpimu ir iškvėpimu.

Žmogus išlieka gyvas dėl kvėpavimo, o ne dėl Vardo. Todėl svarbu sutelkti dėmesį į kvėpavimą ir su juo sinchronizuoti Vardą. Kvėpavimas neturėtų būti sinchronizuojamas su kartojimo tempu.

4.1 Kartojimo su kvėpavimu pavyzdys

Toliau pateikiama schema, kaip koordinuoti įvairių Dievo aspektų vardų kartojimą kvėpavimu. Joje parodyta, kokią Vardo dalį reikia kartoti įkvepiant ir iškvepiant.

Dievo vardo kartojimo ir kvėpavimo derinimo pavyzdžiai