1. Kas yra Om?

Om laikoma visų mantrų monarchu. Visos bījamantros ir mantros kyla iš jos. Ji sudaro kai kurių mantrų priešdėlius. Ji reprezentuoja Aukščiausiąjį Dievo principą (Parabrahmaną).

2. Nuolatinio Om kartojimo poveikis

Su Om siejama energija yra neišreikšto (nirguṇ) Dievo principo energija. Nemanifestavusi Dievo energija yra ta pati energija, kuria sukurta visa (saguṇ) Visata. Dėl to, kartojant Om, generuojama daug energijos.

Kartojant tik Om gali kilti neigiamų padarinių, jei kartojantis asmuo yra žemesnio dvasinio lygio, nes jis gali būti nepajėgus toleruoti kartojimo metu atsirandančios dvasinės energijos.

Toliau pateiktoje lentelėje parodyta, kas gali toleruoti tik Om kartojimą.

Om chanting and spiritual level

Pastabos :

  1. Šie duomenys yra taikytini asmeniui, kuris keturias valandas susikaupęs ir su dvasine emocija (bhāv) kartoja “Om”. Jie netaikomi asmeniui, kartojančiam Om su priešdėliu prie Dievo vardo, pavyzdžiui, Om Namaha Šivaya. Paprastas žmogus (vyras ar moteris) gali kartoti “Om Namaha Šivaya“, tačiau giesmėje esantis “Om” jo nepaveikia.
  2. Dėl Om kartojimo metu atsirandančios dvasinės energijos žemesnio dvasinio lygio žmogų reguliarus Om kartojimas gali neigiamai paveikti. Žemesnio dvasinio lygio žmogus gali patirti fizinių sutrikimų, tokių kaip padidėjęs rūgštingumas, pakilusi kūno temperatūra ir t. t., arba psichologinių sutrikimų, tokių kaip neramumas. Ypač rekomenduojama moterims nekartoti vien tik “Om“. Iš Om sklindantys dažniai generuoja daug energijos, kuri savo ruožtu sukelia fizinę ir subtiliąją kūno šilumą. Tai neturi įtakos vyrų lytiniams organams, nes jie yra už kūno ertmės ribų. Tačiau moterims ši šiluma gali paveikti lytinius organus, nes jie yra pilvo ertmėje. Todėl moterys gali patirti bėdų dėl pernelyg gausių mėnesinių, amenorėjos (mėnesinių nebuvimo), dismenorėjos (stipraus gimdos skausmo mėnesinių metu), nevaisingumo ir kt. Todėl moterims patartina nekartoti vien tik Om, nebent tai joms specialiai rekomenduotų guru arba šventasis.

3. Om rašymas įvairiausiose vietose

Pagrindinis dvasinio mokslo dėsnis teigia, kad “žodis, prisilietimas, forma, skonis, kvapas ir su jais susijusi energija egzistuoja kartu”. Tai reiškia, kad ten, kur yra Dievo simbolis, yra ir su juo susijusi energija. Uždėjus Om simbolį ant marškinėlių ar tatuiruočių, gali būti jaučiamas toks neigiamas poveikis:

  • Fiziniai sutrikimai, pavyzdžiui, padidėjęs rūgštingumas, pakilusi kūno temperatūra ir pan.
  • Psichologiniai sutrikimai, pavyzdžiui, neramumas.

Kitas svarbus aspektas yra tas, kad atsitiktinis Om simbolio uždėjimas prilygsta žaidimui su simboliu, susijusiu su Dievu, todėl laikomas nuodėme.