Çocuk evlat edinmek – yapmalı mıyız?

Çocuk evlat edinmek – yapmalı mıyız?

1. Çocuk evlat edinmeye giriş

Çiftler çocuk sahibi olamadıklarında, evlat edinme uygulaması potansiyel ebeveynlere çocuk sahibi olmanın deneyimini ve sevincini vaat eder. Dünyada her yıl yüz binlerce çocuk evlat edinilmektedir. Gelişmiş ülkelerde tek bir çocuğu evlat edinmenin maliyeti 50.000 ABD doları kadar yüksek olabilir. Evlat edinmenin evlat edinilen çocuk için daha iyi ve daha istikrarlı bir geleceğe giden yol olduğuna dair yaygın bir inanç olsa da, bu yazıda her ikisine de manevi bir bakış açısı sunuyoruz:

  • Çocuğu evlatlık verme uygulaması
  • Çocuk evlat edinme uygulaması

2. Kısırlığın ve çocuk sahibi olamamanın arkasındaki manevi faktörler

Çocuksuz ailelerin evlat edinmek istemeleri anlaşılabilir bir durumdur, çünkü çocuk sahibi olma arzusu doğal bir istektir. Özellikle sebebini bilmediğimizde çocuk sahibi olamamak çok acı verici olabilir.

Aşağıdaki tabloda, çocuk sahibi olamamanın nedenlerini açıklıyoruz.

Çocuk Sahibi Olamama Nedenleri
Tür Yüzde
1. Genetik (Biyolojik faktörler) 20
2. Psikolojik faktörler 30
3. Kadere bağlı manevi faktörler 50
3A. Atasal Sorunlar (35)
3B. Negatif enerji sorunları (15)

Kaynak: 2014 yılı itibariyle SSRF.org tarafından yapılan manevi araştırma

1. Genetik veya biyolojik faktörler, yumurtlama sorunları, hormonsal dengesizlikler, tıkalı fallop tüpleri ve sperm bozukluklarını içerir.

2. Depresyon ve stres gibi psikolojik durumlar libidoyu azaltabilir ve hormon seviyelerinde (vücut tarafından üretilen kimyasallar) değişikliklere neden olabilir.

3. Manevi faktörler :

a. Bir doktor hastaya ‘açıklanamayan kısırlık sorunu’ teşhisi koyarsa veya kişinin gebe kalma sorununun nedenini tam olarak belirleyemiyorsa, bu durumun manevi bir sorun olma ihtimali vardır.

b. Ölmüş atalardan kaynaklanan gebe kalma sorunları, Tanrı Datta’nın Adını zikrederek aşılabilir.

c. Çocuksuz aileler ayrıca, altı temel manevi uygulama ilkesine göre manevi uygulama yaparak kaderlerinin şiddetini azaltabilirler.

d. Bir çift, tüm çabalarına rağmen çocuk sahibi olamazsa, manevi açıdan bakıldığında bunu Tanrı’nın dileği olarak kabul etmek ve bu hayatta manevi olarak büyümeye odaklanmak en iyisidir.

e. Ancak manevi bir bakış açısıyla, çocuk sahibi olamayışımızın kaderimiz olduğunu kabul edebiliriz. Evlat edinmeyi düşünen çiftler için sonraki bölümlerde daha fazla bakış açısı sunacağız.

SSRF web sitesinde, ölmüş ataların ruhları, kader ve şeytan girmesi ve manevi sorunların üstesinden gelinmesine yer ayrılmıştır.

3. Evlat edinmenin çocuk ve evlat edinen aile üzerindeki manevi sonuçları

Günümüzde neredeyse hepimiz, ölmüş atalardan kaynaklanan bir tür sıkıntı yaşıyoruz. Çocuk sahibi olamayan ailelerde genellikle orta ila şiddetli düzeyde atalardan kaynaklı sıkıntı vardır. Bu durum, kısırlığın ve çocuk sahibi olamamanın kökenindedir. Şiddetli düzeyde atalardan kaynaklı sıkıntısı olan bir aile bir çocuk evlat edindiğinde, çocuk otomatik olarak evlat edinen ailenin atalardan kaynaklanan sıkıntısını da miras alır. Manevi açıdan bakıldığında, bu durum çocuk için aslında zararlıdır. Ayrıca, çocuk biyolojik ailesinden ölmüş atalarla karmik bağlarını sürdürmeye devam eder. Böylece çocuk, istemeden her iki aileden de iki ayrı ölmüş atalar kümesini miras alır. Evlat edinme ayrıca yeni aile ile yeni bir verme-alma hesabı oluşturur, bu da ilgili kişilerin yaşam ve ölüm döngüsünde sıkışıp kalmasına yol açar.

Buna karşılık, çocuk bir hayalet veya daha yüksek seviyeli negatif enerjilerden etkilenmiş veya ele geçirilmişse, evlat edinen aile de olumsuz etkilenebilir. Bu, tüm aile üyelerinin yaşadığı acıyı artırabilir. Fiziksel acı tıbbi tedavi ile giderilebilir; ancak şiddetli manevi sıkıntı ancak yoğun manevi uygulama ile üstesinden gelinebilir. Aksi takdirde bu sıkıntı bir sonraki doğumumuza da devam eder. Bu tür bakış açılarını hesaba kattığımızda, kişi çocuk evlat edinip edinmemeyi yeniden gözden geçirebilir.

3.1.1 Çocuğunu evlatlık vermenin arkasındaki niyet

Ebeveynlerin çocuklarını evlatlık vermeyi düşünmelerinin birçok nedeni vardır. Örneğin, bazı insanlar çocuklarını evlatlık verirler, böylece çocuk en azından maddi açıdan istikrarlı bir geleceğe sahip olabilir. Gerçekten de çocuğun maddi durumu iyi olan ebeveynler tarafından evlat edinilme ihtimali olabilir. Diğer yandan, evlat edinen aile negatif enerjilerden etkileniyorsa, ebeveynler çocuğu daha fazla manevi sıkıntıya maruz bırakabilir. Alternatif olarak, ebeveynler çocuğu yanlarında tutar ve kendileriyle birlikte manevi uygulama yapmaya teşvik ederlerse, Tanrı’nın kendilerinin maddi durumlarını düzeltme olasılığı yüksektir.

3.1.2 Çocuk evlat edinmenin arkasındaki niyet

Evlat edinen çiftlerin de evlat edinme kararının arkasında farklı niyetleri olabilir. Evlat edinme kendi isteğimizle yapılan bir davranış gibi görünse de, kararlarımızın %65’i tek başına manevi faktörlere bağlı olarak alınır. Bazı durumlarda evlat edinmenin asil bir davranış olduğunu düşünsek de manevi açıdan bakıldığında aslında bizi dünyevi hayata daha da dahil eder ve bu da bizi hayatın temel amacı olan manevi gelişimden uzaklaştırabilir.

4. Evlat edinme uygulaması ve yapılıp yapılmaması hakkında özet

Evlat edinmeyi düşünen aile için :

İnsan olarak dünyaya gelmek bir lütuftur. Bunun nedeni, bu varoluş planının, hayatın amacı olan manevi gelişim için maksimum çabayı gösterebileceğimiz yer olmasıdır. Bu nedenle, tamamen manevi bir bakış açısıyla, bir çift tüm çabalarına rağmen çocuk sahibi olamazsa, bunu kaderleri olarak kabul etmeleri ve çabalarını bunun yerine manevi olarak gelişmeye odaklamaları en iyisi olacaktır. Bu sayede evlat edinilen çocukla herhangi bir verme-alma hesabı oluşturmamış olurlar.

Eğer bu mümkün değilse ve mutlaka bir çocukları olması gerektiğini düşünüyorlarsa, yine de düzenli manevi uygulama yaparak hem kendilerine hem de evlat edinecekleri çocuğa yardım edebilirler. Sonuç olarak, evlat edinmeden her iki tarafta da ortaya çıkabilecek manevi sıkıntıyı en aza indirirler.

Çocuğunu evlatlık vermek isteyen aile için :

Bir çocuğun manevi iyiliği en önemli faktördür ve maddi iyiliğin önüne geçer. Biz manevi olarak merkezde ve manevi gelişime odaklanmışsak, Tanrı bize maddi dünyada manevi gelişim için gereken her şeyi sağlar. Çocuk sahibi olmak bir lütuftur ve başka bir insana verebileceğimiz en yüksek hediye, onlara manevi uygulamalarında yardım etmek ve onları beslemektir. Ancak, manevi uygulamanın mezhepçi manevi uygulama değil, 6 temel manevi uygulama ilkesine uygun olması gerekir.

Son olarak, çocuk sahibi olmak istemek veya çocuğunu evlatlık vermek istemek gibi hayatın büyük kararlarında genellikle kişinin verme-alma hesabından dolayı kadere bağlı bir unsur bulunur. Manevi uygulama, her zaman en yüksek yolu seçme gücü verir: ailenin manevi gelişimi için en iyi olanı seçmek ve böylece olumsuz kaderin üstesinden gelmek.