Nasıl giyinmeli – giydiğimiz kıyafetlerin manevi etkisi

Nasıl giyinmeli – giydiğimiz kıyafetlerin manevi etkisi

Bu makaleyi daha iyi anlayabilmeniz için, aşağıdaki makalelere göz atmanızı öneririz :
  1. Sattva, Raja, Tama – Evrenin 3 süptil temel bileşeni
  2. Sattvik yaşam kavramına giriş (günlük hayatta Maneviyat)

1. Nasıl giyinileceğine giriş

Nasıl giyinileceğine giriş-Maneviyat

Bugün ne giyeceğim?

Bazılarımız bu soruya uzun uzun düşünürken, bazıları dolaptan ilk gördüğü kıyafetleri alıp giyer.

Genellikle nereye gideceğimize veya hava durumuna göre giydiğimiz kıyafetleri seçiyoruz. Egemen moda tarzı, kıyafetlere uyup uymadığımız, ruh halimiz, zamanımız vb. gibi sayısız başka etken de kararımızı etkiler.

Bu süreci günlük olarak yaşıyoruz, ancak nadiren kıyafetlerin üzerimizdeki manevi etkisini düşünerek kıyafet seçer veya alırız. Aslında çoğumuz (ve bu, kıyafetlerimizin üreticilerini de içerir) giydiğimiz kıyafetlerden manevi olarak etkilendiğimizin farkında değiliz. Bu makalede, giymeyi seçtiğimiz kıyafetlerin bize manevi fayda veya zarar verebileceği konusunda manevi araştırma yoluyla elde edilen bilgiyi sizinle paylaşacağız.

2. Giyim üzerine manevi araştırma

Manevi Bilimler Araştırma Vakfı’nda (SSRF) giyim ve nasıl giyinileceği üzerine manevi araştırma, gelişmiş altıncı his kullanılarak yapılmaktadır. Araştırma, yıllar süren manevi uygulama  ve en önemlisi Dr. Athavale Hazretlerinin rehberliğinde gelişmiş altıncı hislerini kullanan arayışta olan kişiler tarafından yürütülmektedir. Renk, şekil ve malzeme gibi yönlere dayanarak çeşitli kıyafetlerden yayılan manevi titreşimleri algılarlar ve altıncı his yoluyla elde edilen okumaları not ederler. Bazı arayışta olan kişiler gelişmiş bir görsel altıncı hisse sahiptir ve çeşitli manevi titreşimleri gerçekten görebilirler. Süptil bilgilere dayalı resimler çizerek bize, ortak algımızın ötesindeki bir alem olan manevi boyuta dair bir bakış sağlarlar. Bu bölümde, giydiğimiz kıyafetlerin etkisine daha derin bir bakış sağlayacak, süptil bilgilere dayalı birçok resim paylaşacağız

3. Manevi perspektiften kıyafetlerin amacı

Kıyafetlerin fiziksel ve psikolojik açıdan amacının farkındayız. Manevi açıdan bakıldığında, kıyafetlerin amacı iki yönlüdür :

Negatif enerjiler: Manevi Bilimler Araştırma Vakfı\'nda, \'negatif enerjiler\' terimini, \'sıradan hayalet\' ten en yüksek seviyedeki \'māntrik\' e kadar, insanlığa zarar vermeyi amaçlayan manevi boyuttaki tüm varlık türlerini temsil etmek için bir toplu isim olarak kullanıyoruz. Sıradan bir hayaletin manevi gücü 1 ile 10 birim arasında ise, bir māntrik\'in gücü bir milyardan neredeyse sonsuza kadar değişir.

  1. Sāttviktā‘yı özümsemek ve yaymak : Giyinme şeklimize bağlı olarak, kıyafetler çevremizdeki atmosferden pozitif ve ilahi frekansları içine çeken bir alıcı görevi görebilir. Bunu yaparken, bu pozitif titreşimleri ve saflığı bilincimize aktarabilirler.
  2. Negatif enerjilerin saldırılarından korunmak : Giydiğimiz kıyafetler pozitif enerjiyi kullanabiliyorsa, bunu yaparak bizi negatif enerjilerden koruyabilirler. Kıyafetler tāmasik doğadaysa, manevi boyuttan negatif enerjileri veya hayaletleri çekerler.

4. Nasıl giyiniriz ve bunun manevi etkisi

Her nesnenin kendine özgü ve benzersiz manevi titreşimleri vardır. Kıyafetlerin titreşimleri, kumaş türü, şekil, renk, tasarım, kumaş dikişi vb. gibi faktörlere bağlıdır. Bu faktörler ne kadar sāttvik olursa, nihai ürün olan kıyafetlerin Sattva bileşeni o kadar fazla olur. Bu makale, kıyafetlerimizdeki saflığı artırırken aynı zamanda manevi cehalet, atalet ve negatif enerjilerden kaynaklanan sıkıntıya neden olan Tama bileşenini azaltma konusundadır.

4.1 Malzeme türü

Nasıl giyinmeli –Malzeme türü

İpek ve pamuk gibi doğal lifler, atmosferden ilahi frekansları çekme, içine alma ve tutma konusunda daha büyük bir yeteneğe sahiptir. Öte yandan, naylon, terilen, rayon ve polyester gibi yapay liflerden yapılmış kıyafetler, ilahi frekansları çekme yeteneği daha düşüktür. Atmosferden Raja-Tama frekanslarını çekerler, bu da onları giyen insanların negatif enerjilere daha fazla maruz kalma olasılığını artırır.

4.2 Dikiş miktarı

Nasıl giyinmeli –Dikiş miktarı

Kumaşı kesmek ve kumaşa dikişlerle sayısız küçük delik açmak, atmosferden negatif titreşimleri çeker. Bu nedenle, minimum dikişli kıyafetler giymek daha iyidir. Bu, Hint kadınlarının geleneksel kıyafetlerinden biri olan, ipekten yapılmış 9 metrelik bir elbise olan sāṛī‘nin en sattvik kıyafet olarak kabul edilmesinin nedenlerinden biridir. Aynı nedenle, düğmelerle dikilmiş kıyafetlere kıyasla, genellikle 4-5 metre uzunluğunda, bele ve bacaklara sarılı ve Hindu’lar tarafından bele düğümlenmiş dikilmemiş dikdörtgen bir kumaş parçası gibi düğümle tutturulan kıyafetler daha fazla manevi fayda sağlar.

Bununla birlikte, Tanrı’nın Adı zikredilerek elle yapılan kıyafetler, pozitif manevi titreşimleri çekme konusunda daha iyi bir yeteneğe sahiptir. Dikiş makinesiyle yoğun ve hızlı bir şekilde kıyafetlere delik açmak, rahatsız edici titreşimleri çeker.

4.3 Kumaşın rengi

Nasıl giyinmeli –Kumaşın rengi

Beyaz, sarı ve mavi, manevi olarak pozitif titreşimleri çekme konusunda daha yüksek bir yeteneğe sahiptir. Bunun nedeni, bunların sattvik renkler olmasıdır. Öte yandan, siyah, en çok rahatsız edici titreşimleri çeken renktir. Siyah ve beyaz, renk kombinasyonu olarak giyildiğinde, manevi titreşimler düzeyinde birbirleriyle çakışır ve böylece negatif titreşimleri çeker.

Renkler ve neden cenaze töreninde siyah giymememiz gerektiği hakkındaki makaleye bakınız.

Gösterişli renkler de Tama ağırlıklı titreşimleri çeker. Renkler birbirini tamamlayıcı olmalıdır.

4.4 Kumaş üzerindeki desen ve baskı

Nasıl giyinmeli –Kumaş üzerindeki desen ve baskı

Kumaş üzerindeki desenlerin, boyutlarının veya sıklığının bir kıyafetten yayılan manevi pozitiflik veya negatiflik üzerinde önemli bir etkisi olabilir.

 

  • Yaprak, çiçek, nokta ve sarmaşık gibi sattvik tasarımlar daha faydalıdır
  • Sattvik desenler genellikle sivri uçlara sahip değildir
  • Desenler yoğun olmamalıdır
  • Kafatası gibi ölümü ve hastalığı çağrıştıran ve şiddet içeren tasarımlar negatif titreşimleri çeker
  • Gömlek üzerindeki dikey çizgiler yatay çizgilerden daha iyidir. Eğik çizgiler rahatsız edici titreşimlere sahiptir
  • Desensiz, sattvik renklerde, kendi renginde kıyafetler genellikle pozitif titreşimleri çeker

Bu makalenin başında verilen resme bakın.

4.5 Kıyafetlerin durumu

Nasıl giyinmeli –Kıyafetlerin durumu

Kıyafetlerin durumu da manevi düzeyde bizi etkilemede rol oynar.

Yıkanmamış kıyafetler negatif enerjiler çeker. Örneğin, büyük bir kot markası müşterilerini kotlarını yıkamamaya teşvik eder. Manevi bakış açısına göre, kıyafetlerde kir ve ter biriktikçe Raja-Tama titreşimler de birikir. Öte yandan, yıkanmış kıyafetler bireyin titreşimleri ve kirleriyle yüklü değildir ve bu nedenle Sattva bileşenini çekme kapasitesi yüksektir.

Yırtık kıyafetler de genç nesil arasında moda trendi olarak kabul edilir. Ancak yırtık kıyafetler negatif titreşimleri çeker.

Eski ve yeni kıyafetler söz konusu olduğunda, ikincisi ilahi enerjileri çekmeye daha elverişlidir. Örneğin, yıkanmış yeni bir ipek giysi, yıkanmış eski bir ipek giysiye göre ilahi frekansları daha iyi çekecektir.

4.6 Etek boyu

Nasıl giyinmeli –Etek boyuOn yıllar boyunca etek boyları kısalmıştır ve bu modaya uygun görülse de, manevi bakış açısından dezavantajları vardır. Kıyafetler, negatif enerjilere karşı koruyucu bir örtü görevi görür. Kısa kıyafetler sadece karşı cinste cinsel arzu uyandırma potansiyeline sahip değil, aynı zamanda çevredeki hayaletler ve negatif enerjilerin de dikkatini çeker. Negatif enerjiler, açık kıyafetler giyen kadınlara çekilir ve cinsel arzularını tatmin etmek için onları süptil olarak taciz eder. SSRF’de, kadınların bilinçli veya bilinçsiz olarak süptil bir varlık tarafından cinsel tacize uğradığı birçok olayla karşılaştık.

4.7 Stil

Nasıl giyinmeli –StilGiyim tarzının birçok yönü vardır, bunlardan biri de kıyafetlerin uyumu. Giysiler rahat olmalı ve çok dar olmamalıdır. Çok dar olurlarsa, kumaş ve deri arasındaki sürtünme, atmosferden gelen rahatsız edici dalgaların kişiye doğru itilmesine neden olan süptil havanın ses dalgalarını oluşturur. Daha bol bir kesim, kumaş ve deri arasında süptil bir boşluk oluşturulmasına izin verir, bu da atmosferdeki İlahi bilincin (Chaitanya) çekilmesine ve tutulmasına izin verir.

Vücuttaki kumaşın drape edilmesi de dikkate alınması gereken bir diğer yön, çünkü nasıl yapıldığına bağlı olarak enerjilerin akışına veya tıkanmasına yol açar. Sari örneğini ele alalım. Manevi araştırmamız, bir sari‘nin ön tarafta kıvrımlarla tasarlanmasının bir nedeni olduğunu gösterdi. Bu, bir sari’nin kıvrımlarından yere doğru bir enerji akışı başlatır ve kadınları Cehennemin süptil bölgesinden (Patal) yayılan negatif enerjilerden korur.

Moda, tasarımcılar bir sonraki çılgınlığın peşinde koştukça her mevsim azalıp çoğalabilir. Ancak manevi araştırmamız, yüzyıllar boyunca 9 metrelik ipek sari ve ardından 6 metrelik sari‘nin bir kadın için giyilmesi en manevi olarak uygun kıyafetler olduğunu göstermiştir.

Nasıl giyinilir? – Sari ve etek makalesine bakınız

4.8 Kıyafet ödünç alma – manevi bir tabu

Bir arkadaştan kıyafet, ayakkabı, şapka ödünç almak geçici olarak bir kişinin gardırobunu genişletebilir, ancak manevi dezavantajlar avantajlardan ağır basar.

Bugünün dünyasında toplumun büyük bir bölümü negatif enerjilerden etkilenmektedir. Sonuç olarak, bu negatif enerjilerin titreşimleri, kıyafetlerde rahatsız edici enerji olarak kalır. Negatif enerjiler tarafından ele geçirilmiş bir kişinin kıyafetlerini giymek, manevi açıdan son derece zararlı olabilir. Kimin etkilendiğini veya negatif enerjilerce ele geçirildiğini anlamak için altıncı his yeteneğine sahip olmadığımız için, kıyafet ödünç almaktan tamamen kaçınmak en iyisidir.

Şeytani enerjilerden etkilenen veya bunlar tarafından ele geçirilen insanların sayısı hakkındaki makaleye bakınız.

İkinci el kıyafet alırken benzer bir etki yaşayabiliriz. İkinci el kıyafet satın almaktan başka seçeneğimiz yoksa, kıyafetleri giymeden önce manevi olarak temizlenmeleri şiddetle tavsiye edilir.

Kıyafetlerden süptil kokuları çıkarma hakkındaki makaleye bakınız.

5. Özet – Nasıl Giyinmeli

Bu makalede sağlanan bilgiler, kıyafetlerin bizi manevi düzeyde etkileyebileceği başlıca yolların bazılarını göstermektedir. Bu yönlendirici ilkelere uymak için yaptığımız her çaba, bizi ideal sattvik yaşam tarzına  bir adım daha yaklaştırır. Pratik düzeyde, hemen dikkate alınabilecek ve uygulamaya konulabilecek bazı yönler vardır, örneğin; siyah renkli kıyafetler giymekten kaçının. Bu değişiklikleri giyim tarzımıza ne kadar hızlı dahil edersek, o kadar iyi olur.

Öte yandan, yukarıda verilen diğer noktalara uymak o kadar kolay olmayabilir. İçimizdeki Sattva bileşenini artırmak için yapabileceğimiz her türlü çabanın genel saflığımıza katkıda bulunduğunu ve en azından kıyafet seçerken buna göre hareket edilmesi gerektiğini anlamak önemlidir.

Manevi uygulamanın altı temel ilkesine göre Maneviyat uygulaması yaptığımızda, bu altıncı his yeteneğimizi açmaya yardımcı olur. Yukarıdaki bilgileri titreşimsel düzeyde deneyimleyebiliriz. Süptil titreşimleri deneyimleme yeteneğini kazandığımızda, sonunda sattvik ve tatmin edici bir yaşam sürmemize yardımcı olacak günlük aktiviteler hakkında daha iyi kararlar verme gücünü kendimize vermiş oluruz.