Var olan manevi uygulamayı bırakıp zikre başlamak mı gerekiyor?

Manevi Bilimler Araştırma Vakfı (SSRF), kişinin manevi uygulamasının temelini Tanrı’nın Adını zikretmek olarak öneriyor. Ancak okuyucularımızın bazıları, halihazırda bir tür manevi uygulama yapıyorlarsa, bunu benimsemekte zorlanabilirler.

Sebepler şunlar olabilir:

  • Törensel ibadet, kutsal ayetlerin okunması, kutsal metinlerin okunması, tapınakları, camileri veya kiliseleri ziyaret etme, meditasyon veya yoga yapma vb. gibi kendi manevi uygulamalarını sevmek.
  • Tanrı’nın Adını manevi uygulama olarak zikretmeye başlamak için sahip oldukları uygulamayı bırakmaları gerektiğini düşünmek.
  • Yeni bir şey keşfetmeye karşı direnç.

Böyle durumlarda okuyucularımıza aşağıdaki önerilerde bulunuyoruz:

    • Herhangi bir manevi uygulamayı geliştirin: Tanrı’nın Adını zikretmeye başlamak için, kişi şu anki manevi uygulamasından vazgeçmek zorunda değildir, aksine onu zikirle güçlendirebilir.
    • Mevcut manevi uygulamayı geliştirir: Birçok arayışta olan kişinin deneyimi, zikrin aslında şu anki manevi uygulamalarını niteliksel olarak iyileştirdiğidir. Örneğin, arayışta olan kişiler törensel ibadet, kutsal metin çalışması, meditasyon vb. sırasında zikir çekerken daha yüksek bir konsantrasyon ve bağlılık düzeyi fark etmişlerdir.
    • Manevi uygulamada süreklilik: Manevi gelişim için manevi uygulamada süreklilik çok önemlidir. Manevi uygulamada süreklilik en iyi zikir çekilerek sağlanabilir. Zihinsel olarak zikir çekilebildiği için her zaman, her yerde ve hatta diğer aktiviteler sırasında bile yapılabilir. Böylece şu anda takip ettiği herhangi bir manevi uygulamada sürekliliği sürdürmesine yardımcı olur. Düzenli ve sürekli zikir:
      • Zihin dinginliğine yol açar ve böylece hem ruhsal hem de fiziksel olarak kişiye fayda sağlar.
      • İmanı ve bağlılığı geliştirmeyi daha da kolaylaştırır, böylece manevi bir tedavi olarak etki eder.
    • Günümüz çağı için tavsiye edilir: Maneviyat bilimine göre, doğum dinine göre Tanrı’nın Adını zikretmek, günümüz çağı yani Çatışma Çağında (Kaliyug) manevi uygulamanın önerilen temelidir. Bu nedenle, halihazırda bir tür manevi uygulama yapan arayışta olan kişiler, mevcut manevi uygulamalarını güçlendirmek için bir araç olarak zikir uygulamasına başlamaları için teşvik edilmektedir. Manevi uygulamanın 5. temel prensibine bakınız.
    • Ek fayda: Yeni bir şeyi ancak bir süre denerseniz size fayda sağlayıp sağlamadığını görebilirsiniz. Aksi takdirde, manevi uygulamanızı güçlendirmek için iyi bir fırsatı kaçırabilirsiniz.