Manevi uygulamanın faydaları

Manevi uygulamaya başlamanın ve bunda ısrarcı olmanın çeşitli faydaları vardır. Aslında, hemen hemen bazı faydaları neredeyse anında hissedebilirsiniz. Her bir faydanın mutluluğumuzu arttırma veya mutsuzluğumuzu azaltma üzerinde doğrudan veya dolaylı bir etkisi vardır.

Dengeli zihin durumu

Günümüzde hepimiz çok hızlı bir tempoda yaşıyoruz. Kişi nadiren geri adım atıp hayatına uzaktan bakmaya zaman ayırır.

Görselde gördüğünüz gibi mavi dalga, olumsuz durumlardan dolayı dengenizi kaybetme oranının azaldığını göstermektedir. Aslında duygusal durumumuz daha esnek hale gelir ve hem olumlu hem de olumsuz durumları sakin bir şekilde karşılayabiliriz. Bu, Maneviyat bilimine ilişkin bilgiye sahip olmamız sayesinde, hayata daha felsefi bir bakış açısı uygulayabilmemizden dolayı gerçekleşir.

İşte bunun iki örneği.

1. Bir kişi mesleğinde (sanatçı, model, oyuncu) şöhret kazandığında tüm dünya onu alkışlar ve destekler. Birkaç yıl sonra adı bir skandala karışır. Herhangi bir kanıt olmayabilir, ancak bir zamanlar onu alkışlayan aynı insanlar dedikodu yapmaya ve hayal kırıklıklarını dile getirmeye başlar. Kısa sürede kişi unutulur ve yerine yeni bir kişi konularak alkışlanır.

Peki, insanların kendisi hakkındaki görüşleri bu kadar değiştiğinde, böyle bir kişinin tutumu nasıl olmalıdır? Kişi dengeli bir zihin durumuna sahip olsaydı, ilk başta insanlar onu övdüklerinde bile, “İnsanlar bana hayranlar ama tüm eksikliklerimi biliyorum ve kendimi geliştirmeye devam edeceğim” diye düşünürdü. Daha sonra insanlar ona suçlamalar yönelttiğinde, dengeli bir zihin durumuna sahip olsaydı, “İnsanlar bana karşı ama kalbimin derinliklerinde ve Tanrı ile aramda masum olduğumu biliyorum, bu yüzden onların sözleri beni rahatsız etmiyor” diye düşünürdü.

2. Günümüzde, dünya ekonomisinin durumu nedeniyle işini kaybetme ihtimali daha yüksektir. Manevi uygulama sayesinde zihinsel olarak dengeli olanlar, böyle durumlarda sakin kalacaklardır çünkü inançları banka hesaplarına değil Tanrı’ya dayanmaktadır. Bu sayede olumlu düşünebilirler ve bu olayı yeni bir başlangıç olarak görüp ailelerini geçindirmek için daha yaratıcı ve yenilikçi olabilirler. Sakin zihin, sorunları ele almak ve çözmek için enerji tasarrufu sağlar.